Τα οφέλη της ασφάλισης σε ένα πανέξυπνο video!

Ο οικονομικός αλφαβητισμός και η κατανόηση της σημασίας του θεσμού της ασφάλισης μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη της οικονομικής ανάπτυξης και στην αντιμετώπιση του προβλήματος με τις συντάξεις, σύμφωνα με την Insurance Europe.
"Λαμβάνοντας υπόψη τις σημαντικές οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ευρωπαϊκή κοινωνία, είναι πολύ σημαντικό για τους ανθρώπους όλων των ηλικιών να έχουν οικονομική παιδεία και δεξιότητες σχεδιασμού ώστε να μπορούν να αξιολογούν την ανάγκη τους για οικονομική προστασία. Η εκπαίδευση πάνω σε οικονομικά και ασφαλιστικά θέματα δίνει στους ανθρώπους τη δυνατότητα να κάνουν συνειδητές οικονομικές επιλογές, βοηθώντας τους να ζήσουν μια πληρέστερη και πιο ποιοτική ζωή, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει στην οικονομική ανάπτυξη. Οι ασφαλιστές της Ευρώπης δεσμεύονται να συνεχίσουν να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη και στην προώθηση χρηματοοικονομικών και ασφαλιστικών πρωτοβουλιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο" δήλωσε η γενική Διευθύντρια της Insurance Europe, Michaela Koller.
Η ευρωπαϊκή ασφαλιστική βιομηχανία έχει ήδη εμπλακεί σε ένα ευρύ φάσμα πρωτοβουλιών για να βοηθήσει τους ανθρώπους να βελτιώσουν τις χρηματοοικονομικές τους γνώσεις και να κατανοήσουν το θεσμό της ασφάλισης (δείτε εδώ). Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του έργου της ασφαλιστικής βιομηχανίας είναι η ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την ανάγκη αποταμίευσης για τη μελλοντική τους συνταξιοδότηση. Οι Ευρωπαίοι ασφαλιστές έχουν αναπτύξει μια σειρά πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος, συμπεριλαμβανομένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων στα σχολεία και στους χώρους εργασίας, καθώς και ειδικών εφαρμογών.
Η κ. Koller πρόσθεσε: «Η ευαισθητοποίηση για την ανάγκη εξοικονόμησης χρημάτων για τη συνταξιοδότηση μπορεί να ανακουφίσει τις κυβερνήσεις που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν μια τεράστια πρόκληση στην παροχή συντάξεων. Δεδομένου ότι οι συνταξιούχοι αναμένεται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο σε βάθος χρόνου, η αντιμετώπιση αυτής της πρόκλησης θεωρείται πλέον θεμελιώδης για την εξασφάλιση της σταθερότητας και της ευημερίας στην ευρωπαϊκή κοινωνία. Ωστόσο, οι αρμόδιες τοπικές αρχές σε όλη την ΕΕ πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την ενημέρωση των πολιτών σε θέματα αποταμίευσης χρημάτων για συνταξιοδότηση".

Δείτε παρακάτω το σύντομο εκπαιδευτικό animation της Insurance Europe σχετικά με το πώς μπορεί να προστατεύσει η ασφάλιση τους ανθρώπους και τις οικογένειές τους:

Nextdeal. 2016. [ONLINE] Διαθέσιμο στο: http://www.nextdeal.gr.